


V případě online objednávky Vás budou pracovníci e-shopu obratem kontaktovat a společně probereme všechny detaily a možnost dopravy.
Chladící box určený na zvěřinu je vyráběn naší společností, která má velmi bohaté zkušenosti. Jde o chladící box, který je určen k uskladňování zvěřiny. Nabízí dostatečnou prostorovou variabilitu. Box sestává z izolačních PUR panelů z pozinkovaného ocelového plechu. Jeho tloušťka je 0,6 mm. Technologie v boxech je navržena v závislosti na kapacitě místnosti, požadované vnitřní teplotě a způsobu použití. Materiály, ze kterých je box montovaný, splňují všechny vysoké požadavky na hygienu. Také je podroben všem veterinárním normám. Díky jejich úspěchu je maximálně schopný pomocník pro uskladňování zvěřiny a následný přímý prodej. Dveře mají standardní rozměr, a to, výška - 2200 a šířka 1000 mm. Disponuje možností navolení stranového otevírání. Chladící box je postaven na nohou, aby se zaručila jednoduchá manipulace s vysokozdvižným vozíkem.
Stěnové panely a střecha mají tloušťku 80 mm. Podlaha boxu sestává z hrubého panelu se šířkou 100 mm. Má i zapuštěnou ocelovou konstrukci. Nakonec je podlaha finální upravená litou epoxidovou vrstvou v tl. 3 mm bez jakékoliv spáry.
Je osazena výlevkou, se kterou bude čištění a dezinfekce chladícího boxu velmi jednoduchá a rychlá. Vnitřek boxu je také bez mezer.
Chladící box je vybaven i moderními chladícími jednotkami, které napomáhají k udržování ideálních podmínek pro skladování zvěřiny. Řízení teploty je elektronické a umožňuje nezávislé nastavení vámi požadované teploty. A to v jakémkoliv rozsahu od 0 ° C - + 10 ° C. Nesmí chybět ani agregát, který je napájen napětím 230 V. Typ zásuvky - 16 ampérová, 3 kolíky. Box disponuje zabudovaným elektroměrem (hodinami).
Skladování masa
Chladírenské skladování masa má umožnit správný průběh procesů zrání, a zabránit růstu mikroorganismů. Zároveň nesmí dojít nadměrné ztrátě hmotnosti masa odpařováním a okapem mastné šťávy. Ideální teplota pro skladování masa je 0,5 až 2 ° C a relativní vlhkost vzduch 80 až 85%.
Zrání masa v chladírnách:
Rychlost procesů kažení masa závisí na počtu a druhu mikroorganismů přítomných na mase. Mikroorganismy se do masa dostávají několika způsoby:
Maso je v okamžiku smrti zvířete prakticky sterilní! Prvotní kontaminace se týká zejména povrchu. Významným zdrojem kontaminace jsou ruce pracovníků, používané nástroje a zařízení.
Usnadnění manipulace s uloveným kusem zajišťuje vysoce výkonný naviják značky Villager.
Základní výbava chladícího boxu:
Naviják s nosností 500 kg
Elektrická instalace, kombinovaná s vnitřním osvětlením
2x kolejnice na maso
4x kovaných nerezových háků
Rozměry: vnitřní - 1840 x 1340 x 2500 mm, vnější - 2000 x 1500 x 2850 mm
Doplňkové služby za příplatek:
Spotřeba elektrické energie: Chladící box 2 x 1,5 m – 967 W (pri 25°), 348 kWh/měsíc. Jednotka se spouští každý den cyklicky na 12-14 hodin v závislosti na naplnění komory a výměně ulovené zvěře. Za předpokladu sazby 5 Kč / kWh orientační jsou měsíční náklady na používání chladícího boxu 1379 Kč.
Spotřeba a ceny jsou orientační, jelikož závisí na ročním období, ve kterém chladící box využíváte nejvíce, na teplotě, na množství ulovené zvěře, kterou máte uvnitř a na nastavení teploty, při které má zvěřina zrát.