














V případě online objednávky Vás budou pracovníci e-shopu obratem kontaktovat a společně probereme všechny detaily a možnost dopravy.
Chladicí boxy na zvěřinu jsou vyráběny renomovanou firmou s 30letými zkušenostmi v chladící a mrazící technice v EU. Doladěno o detaily od uživatelů z praxe. Jedná se o chladící boxy, které slouží k uskladnění zboží, potravin a zvěřiny s vynikajícími izolačními vlastnostmi. Nabízejí prostorovou variabilitu. Vyrobeny jsou z izolačních PUR panelů. Technologie v boxech je navržena v závislosti na kapacitě místnosti, požadované vnitřní teplotě a způsobu použití. Boxy jsou montovány z materiálů, které splňují nejvyšší požadavky na hygienu a ekologii. Profilované sendvičové panely jsou vyrobeny z pozinkovaného ocelového plechu. Perfektní utěsnění jednotlivých panelů je zajištěno systémem pero-drážka s dvojitým kanálkem pro silikonové nebo jiné těsnění. Nabízíme vám samostatný chladící box pro uchovávání ulovené zvěře. Box splňuje všechny základní veterinární normy pro přímý prodej zvěřiny. Chladící box má certifikované dveře, které jsou naplněny polyuretanovou pěnou o tloušťce 8 cm a jsou uzamykatelné. Dveře boxu se standardně otevírají doleva, avšak na požádání zákazníka montujeme dveře s pravým otevíráním za příplatek 100 €. Box má nohy ke stání pro snadnou manipulaci s vysokozdvižným vozíkem. Na vyžádání je zde možnost odtokového otvoru v podlaze pro ještě jednodušší mytí.
Skladování masa
Chladírenské skladování masa má umožnit správný průběh procesů zrání, a zabránit růstu mikroorganismů. Zároveň nesmí dojít nadměrné ztrátě hmotnosti masa odpařováním a okapem mastné šťávy. Ideální teplota pro skladování masa je 0,5 až 2 ° C a relativní vlhkost vzduch 80 až 85%.
Zrání masa v chladírnách:
Rychlost procesů kažení masa závisí na počtu a druhu mikroorganismů přítomných na mase. Mikroorganismy se do masa dostávají několika způsoby:
Maso je v okamžiku smrti zvířete prakticky sterilní! Prvotní kontaminace se týká zejména povrchu. Významným zdrojem kontaminace jsou ruce pracovníků, používané nástroje a zařízení.
Panely se spojují metodou péřového struny. Tloušťka stěnových panelů je 80mm, a střecha je vyrobena z panelů tlustých až 100mm. Tloušťka plechu vnitřního a vnějšího sendvičového panelu je min. 0,5 mm. Podlaha je vyrobena z pryskyřičného hygienického materiálu, který usnadňuje její čištění a dezinfekci. Vnitřní rohy boxu jsou zaobleny pro ještě jednodušší mytí. Výrobce klade velký důraz na kvalitu chlazení. Moderní chladící jednotky použité u boxů pomáhají udržovat ideální podmínky pro skladování zvěřiny (i v případě většího množství). Elektronické řízení teploty umožňuje nezávislé nastavení požadované teploty v jakémkoli rozsahu a to od 0°C do +8°C. (Na požádání zákazníka umíme vyrobit box i v provedení mrazící box) Chladící box je zastřešen před vchodem a za agregátem. Boxy jsou vybaveny agregátem, který je napájen napětím 230 V. Doba vychlazení prázdného boxu na teplotu +5°C je 60 minut. Box disponuje zabudovaným elektroměrem (hodinami). Je dodáván přípojkou elektřiny v podobě zásuvky.
Doplňkové služby za příplatek:
Rozměry chladícího boxu 2x2m
Vnější rozměry:
Délka [mm]: 3700
Šířka [mm]: 2000
Výška [mm]: 2990
Hmotnost: 700 kg
Spotřeba elektrické energie: Chladící box 2 x 2 m – 700 W, 252 – 294 kWh/měsíc. Jednotka se spouští každý den cyklicky na 12-14 hodin v závislosti na naplnění komory a výměně ulovené zvěře. Za předpokladu sazby 5 Kč/kWh jsou orientační měsíční náklady na používání chladícího boxu 1000 - 1169 Kč.
Spotřeba a ceny jsou orientační, jelikož závisí na ročním období, ve kterém chladící box využíváte nejvíce, na teplotě, na množství ulovené zvěře, kterou máte uvnitř a na nastavení teploty, při které má zvěřina zrát.