








V případě online objednávky Vás budou pracovníci e-shopu obratem kontaktovat a společně probereme všechny detaily a možnost dopravy.
Chladicí boxy na zvěřinu jsou vyráběny renomovanou firmou s 30-letými zkušenostmi v chladicí a mrazicí technice v EU. Doladěny o detaily od uživatelů z praxe. Jde o chladicí boxy, které slouží k uskladnění zboží, potravin a zvěřiny s vynikajícími izolačními vlastnostmi. Nabízejí prostorovou variabilitu. Vyrobené jsou z izolačních PUR panelů. Technologie v boxech je navržena v závislosti na kapacitě místnosti, požadované vnitřní teplotě a způsobu použití. Boxy jsou montované z materiálů, které splňují nejvyšší požadavky na hygienu a ekologii. Profilované sendvičové panely jsou vyrobeny z pozinkovaného ocelového plechu. Perfektní utěsnění jednotlivých panelů je zajištěno systémem pero-drážka s dvojitým kanálkem pro silikonové nebo jiné těsnění. Nabízíme vám samostatný chladící box pro uchovávání ulovené zvěře. Box splňuje všechny základní veterinární normy pro přímý prodej zvěřiny. Chladící box má certifikované dveře, které jsou naplněné polyuretanovou pěnou o tloušťce 8 cm, a jsou uzamykatelné. Dveře boxu se standardně otevírají do leva, avšak na požádání zákazníka montujeme dveře s pravým otevíráním za příplatek 5199 Kč. Box má nohy na stání pro snadnou manipulaci s vysokozdvižným vozíkem.
Skladování masa
Chladírenské skladování masa má umožnit správný průběh procesů zrání a zabránit růstu mikroorganismů. Zároveň nesmí dojít nadměrné ztrátě hmotnosti masa odparem a odkapem mastné šťávy. Ideální teplota pro skladování masa je 0,5 až 2 C a relativní vlhkost vzduch 80 až 85 %.
Zrání masa v chladírnách:
Rychlost procesů kažení masa závisí na počtu a druhu mikroorganismů přítomných na mase. Mikroorganismy se do masa dostávají několika způsoby:
Maso je v okamžiku smrti zvířete prakticky sterilní! Prvotní kontaminace se týká zejména povrchu. Významým zdrojem kontaminace jsou ruce pracovníků, používané nástroje a zařízení.
Panely se spojují metodou péřového struny. Tloušťka stěnových panelů je 80mm, a střecha je vyrobena z panelů hrubých až 100mm. Tloušťka plechu vnitřního a vnějšího sendvičového panelu je min. 0,5 mm. Podlaha je vyrobena ze pryskyřičného hygienického materiálu, který usnadňuje její čištění a dezinfekci. Vnitřní rohy boxu jsou zaoblené pro ještě snadnější mytí. Výrobce klademe velký důraz na kvalitu chlazení. Moderní chladicí jednotky použité při boxech pomáhají udržovat ideální podmínky pro skladování zvěřiny (i v případě většího množství). Elektronické řízení teploty umožňuje nezávislé nastavení požadované teploty v jakémkoliv rozsahu a to od 0°C - +8°C. (Na požádání zákazníka umíme vyrobit box i v provedení mrazící box) Chladící box je zastřešen před vchodem a za agregátem. Boxy jsou vybaveny agregátem, který je napájen napětím 230 V. Čas vychlazení prázdného boxu na teplotu + 5°C je 60 minut. Box disponuje zabudovaným elektroměrem (hodinami). Je dodáván přípojkou elektřiny v podobě zásuvky.
Doplňkové služby za příplatek:
Rozměry chladícího boxu MINI
Vnější rozměry:
Hmotnost: 550 kg
Spotřeba elektrické energie: Chladící box 1x2 m – 400 W. 144 – 168 kWh/měsíc. Jednotka se spouští každý den cyklicky na 12-14 hodin v závislosti na naplnění komory a výměně ulovené zvěře. Za předpokladu sazby 5 Kč / kWh jsou orientační měsíční náklady na používání chladícího boxu 579 - 679 Kč.
Spotřeba a ceny jsou orientační, jelikož závisí na ročním období, ve kterém chladící box využíváte nejvíce, na teplotě, na množství ulovené zvěře, kterou máte uvnitř a na nastavení teploty, při které má zvěřina zrát.